Lyckad vantfestival

Ja så är då Vantfestivalen i Junosuando genomförd. Vi känner att det blev ett mycket lyckat arrangemang med många intresserade besökare, ca 200, trots snöstormen ute. Det stora bidraget från vår sida på själva festivaldagen var utställningen av alla vantar som vi till största delen lyckats låna ihop. Vantfestivalen inkl allt förberedelsearbete har varit mycket berikande för oss med alla nya kontakter inom såväl som utom landets gränser och inom ett rikt kulturområde – den handgjorda Vanten. Läs gärna mer på webbsidan http://vantarinorden.com/
Vi fick på Vantfestivalen samtidigt fira vår 100-åring Föreningen Norden Sverige och även någon ny medlem tillkom under dagen.

Här är några bilder från Vantfestivalen.
Foto: Göran Wallin.
Karta: Håkan Öström

Invigning: Maud Ån,   projektledare   Kulturarv 2019.
       Lånevantarna.
     Vantar i Norden

 

Fler bilder finns på webbsidan vantarinorden.com.