Finland år 2017 – 100 år av självständighet

Den 7 oktober kommer vi att högtidlighålla och fira Finlands 100 år av självständighet . På Folkets Hus i Pajala blir det högtidstal, musik, föreläsning, fika samt film och det är fri entré.
Kom och fira Finland, ta del av föreläsningen av Lars Elenius, professor i historia, med ett mycket stort kunnande om Tornedalens och Finlands historia. Den unge dragspelaren Marko Haapapuro från finska Kolari har nyligen vunnit sin åldersklass (12-14 år) på 5-radigt dragspel i finska mästerskapen och han bjuder oss på några musikstycken. I fikapausen får vi lyssna på musik av Kulturskolan i Pajala. Som avslutning ser vi en finsk film ”Mielensäpahoittaja” (översatt till ”Kverulanten”), textad på svenska, som föregående år var den mest sedda filmen i Finland.

Vi arrangerar tillsammans med Finska Föreningen och i samarbete med STR-T, Pajala kommun samt ABF.